Ergene Belediyesi’nin Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ergene Belediye Meclisinin. Ağustos ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında Ulaş Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülmeden önce Belediye Başkanı Rasim Yüksel bir konuşma yaptı. Yüksel, meclis toplantısında yaptığı konuşmasında şu sözleri dile getirdi: ‘ Ülkemizin huzuru ve refahı, milletimizin birlik ve beraberliği ile demokrasimizin  halk tarafından hayatı pahasına savunulduğu ortaya çıkmıştır.  Parlementer demokrasimiz hepimiz için vazgeçilmezdir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ifadelerine yer verdi. Yüksel ayrıca ‘ Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 15 Temmuz akşamı vatan, bayrak için birlik beraberlik için şehit düşen vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Gündem Maddeleri Görüşülerek Karara Bağlandı

İlk gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 1339 sayılı yazısına konu olan Vakıflar Mah. 114 ada 1 parsel 41.891,00 m2 yüzölçümlü taşınmazın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi hususunun görüşülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Velimeşe Mahallesi 176 ada 23 parsel taşınmazın İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi hususu görüşülerek karara bağlandı. Fen İşleri Müdürlüğü’nün yazısına konu olan belediyemizce projelerinin yapımı gerçekleşen 6 parka ve 1 adet meydana isim verilmesi hususu oy birliğiyle komisyona havale edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Marmaracık Mahallesi 469 ada 8 nolu parsel ile Sağlık Mahallesi 967 ada 2 nolu parsele ait uygulama imar planı değişiklikleri görüşülerek ilgili komisyonlara hava edilmesi karara bağlandı.

Ruhsat Denetim Müdürlüğü’nün yazısına konu olan İçkili Yer Tespit Komisyonuna Erol Obuz, Hasan Ergün, Ali Aydoğdu, Salih Tıknas, Selahattin Arbağ’ın seçilmesine oy birliğiyle karara bağlandı. Önerge ile sunulan Çevre Komisyonun kurulmasının ardından  komisyon üyelerinin Ali Bakır, Ekrem Tutan, Merdin Cantaş, Selçuk Gündoğdu, Erol Yürük seçilmesine karar verildi.