ERGENE ATATÜRK EVİ

Türkiye’de ki tüm Atatürk evlerinden en özel ve en farklı olan Ergene Belediyesi Atatürk Evi Müzesinin yapımı için Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte protokol imzaları 2019 yılında yapıldı.

Karşılıklı olarak imzaların atılmasının ardından Ergene Belediyesi Atatürk Evi Müzesi için yapım çalışmaları başladı. 2019 Aralık ayında yoğun bir katılım ile gerçekleşen temel atma töreninin ardından Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2019 yılı Turizm Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı Başarılı Asil Projeler arasından birinci seçilen bu büyük projenin inşaat çalışmaları start aldı.

Bir milyon 330 bin TL’lik maliyete sahip olan projemiz içinde 4 tane farklı Atatürk bal mumu heykeli bulunması sebebiyle Türkiye’de ki tek ve en özel Atatürk Evi olma özelliği ile ön plana çıkıyor.

Ergene Belediyesi Atatürk Evi Projesi ile Atatürk'ün Selanik'te yer alan doğduğu ve 7 yaşına kadar da Annesi Zübeyde Hanım ve Babası Ali Rıza Efendi ile yaşadığı evin mimari açıdan birebir aynısıdır. Mimari plan ve ölçülerine sadık kalmakla birlikte yaşayan müze anlayışımıza uygun olarak evin kullanım alanlarında istenilen temada anlatım sağlanmaktadır. Atatürk Evi zemin kat,1. Kat ve 2. Kat olmak üzere üç kattan ibaret olup toplamda 318,24 m2'dir. Her katın orta bölümünde sofa yer alır. Sofanın sağ ve sol taraflarında da aynı aksta oda (yaşam alanı) bulunmakta olup toplamda 3 adet sofa, 6 adet oda, mutfak ve banyo-wc mahali bulunmaktadır.