Ergene’de atık giysiler tekerlekli sandalye oluyor

Ergene Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi arasında imza altına alınan ve devam eden protokol kapsamında 5’i manuel biri akülü toplam 6 adet  tekerlekli sandalye Ergene Belediyesi’ne teslim edildi.  Ergene Belediyesi Ulaş Ek Hizmet binası önünde düzenlenen programa Ergene Belediye Başkanvekili Nazlı Güneş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden sorumlu başkan yardımcısı Ayça Albayraktar ile Türkiye Sakatlar Derneği yöneticileri de katıldı.

Yapılan protokol kapsamında kullanım ömrünü tamamlamamış kıyafet, çanta, kemer, ayakkabı ve benzeri tekstil ürünlerinin toplanarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılması amacıyla kumbaralar Ergene’nin çeşitli mahallelerinde aktif olarak kullanılıyor.

Ergene ilçesi sınırları içerisine yerleştirilen kumbaralar ile kullanılmış tekstil ürünlerinin çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi ve ekonomiye kazandırılması için diğer evsel atıklardan ayrı olarak toplanması hedefleniyor.

Eski kıyafetlerin geri dönüşüme kazandırılması için Ergene halkına yaptığı çağrıyı yineleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi’nin hayata geçirdiği kıyafet kumbarası projesine kayıtsız kalmamış ve Ergene’miz için de bu protokolü imza almıştık. Ergene’mizde birlikte yaşadığımız özel insanlar için hayata geçirilen bu özel projenin ilk geri dönüşleri olmaya başladı. Kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak ve kullanılmayacak durumda olan kıyafetlerin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen bu güzel projeden dolayı Türkiye Sakatlar Derneğine ve derneğin genel başkanı Şükrü Boyraz’a teşekkür ediyorum” dedi.

Bu protokol kapsamında engelli vatandaşlarımıza teslim edilmek üzere daha önce 10 adet akülü tekerlekli sandalye ve 20 adet manuel tekerlekli sandalye Türkiye Sakatlar Derneğinden belediyemize teslim edilmiş ve ilçemizde ihtiyacı olan engelli ailelere dağıtımı yapılmıştı. Şimdi de biri akülü 5’i manuel olmak üzere toplam 6 tekerlekli sandalye teslim edildi” diye konuştu.