Ergene Belediyesi engellileri ve ailelerini yalnız bırakmıyor

Ergene Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı sayısız kalıcı eserden biri olan Marmaracık Göl Restoranda düzenlenen kahvaltı programında ilçede faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarının öğretmen ve öğrencileri ile aileleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri yer aldılar.

Engelliler haftası nedeniyle Marmaracık Göl Restaurantta düzenlediğimiz kahvaltı programında engelli kardeşlerimiz, aileleri ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile bir araya geldik diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Unutmayın ki her birey bir engelli adayıdır. Onları yalnızca bir gün değil hayatın her alanında anlamalı ve kolaylık sağlamalıyız. Bizler de Ergene Belediyesi olarak engellilere ve ailelere hizmet veren sevgi aracı projemizin ardından engellilere yönelik iki yeni projeyi daha hayata geçireceğiz. Bunların biri engelsiz park projemiz diğeri ise Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte engelliler merkezimiz olacak. Engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini yalnız bırakmadık bırakmayacağız” dedi.

Başkan Yüksel, “Engelli kardeşlerimize yönelik engelsiz park projemizi hayata geçireceğiz. Proje tamamlanınca engellilere yönelik hizmet veren sevgi aracımızla bireyleri evlerinden alacağız, engelsiz parkımıza ulaştıracağız gün içinde gönüllerince vakit geçirmelerinin ardından yine sevgi aracımızla evlerine geri dönmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Engellilere ve ailelerine yönelik olarak benim önem verdiğim bir proje daha var diyen Başkan Yüksel, “Engelli çocuğu olan aileler düğünlere gidemiyorlar, tatile gidemiyorlar, gitseler de sıkıntı yaşıyorlar. Bununla ilgili de güzel bir projemiz var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçireceğimiz projemizi biraz revize edeceğiz. Öğrencilere ve engellilere dönük de bir proje olacak aynı zamanda. Vatandaşlarımıza, tatile giderken, düğüne giderken engelli çocuğunu, engelli olan aile bireyini bizlere, merkezimize emanet edecek. Bizler kendilerini en iyi şekilde misafir edeceğiz. Ailenin talep ettiği anda da yeninden evine ulaştıracağız. Bunlar bizim için önemli. Bu merkezde ayrıca engelli öğrencilere yönelik projeler de olacak. Öğrencilerimizi yeteneklerine göre eğitimlere yönlendireceğiz, müzik alanında yetenekliyse müziğe, resim alanında yetenekliyse resme yönlendirerek bu alanlarda eğitimler de vereceğiz. Bizler engellilerimizi de ailelerini de her alanda her platformda düşünüyor ve önemsiyoruz. Onları, önemsemek ve onlarla beraber yaşamak zorundayız. Bizler tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi engellilerimize de hizmet ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı da şimdiden kutluyorum. Vakıflar’da 19 Mayıs Gençlik Stadımızın açılışını gerçekleştireceğimiz programa da sizleri şimdiden davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından engelli öğrenciler de sahneye çıkarak günün anlam ve önemini belirten şiirler okudurlar.

Engelli çocuklar ve öğrencilere yönelik olarak yüz boyama etkinliği ile çeşitli aktivitelerin gerçekleştirildiği programda Başkan Yüksel öğrencilere çeşitli hediyeler de verdi.