Öğrenciler Ergene Atatürk Evi ve Müzesi’ni ziyaret ediyor

Ergene’de bulunan Ergene Anadolu Lisesi 11/B ve 11/D sınıfı öğrencileri bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz, Cumhuriyetimizin kurucusu Ata'mızın Selanik'te doğduğu evin birebir aynısı olan Ergene Belediyesi Atatürk Evi Müzemiz öğretmenleri ile birlikte ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından öğrenciler günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Marmaracık Mahallesi’ne kazandırılan Ergene Atatürk Evi ve Müzesi’nin hem vatandaşlardan hem de öğrencilerden yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Atatürk Evi’ne başta öğrenciler olmak üzere Ergene halkının ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlarımızın ilgi göstermesi bizleri son derece memnun ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, kurtarıcısı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te dünyaya geldiği evin bire bir aynısını Trakya Kalkınma Ajansı’nın da katkıları ile Ergenemize kazandırdık. Bu nedenle son derece gururlu ve mutluyuz” dedi.