Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyorum”

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yüksel Çanakkale zaferinin tarihimizin en hüzünlü zaferi olduğunu kaydetti.

Çanakkale Savaşı’nın dünyada eşi görülmemiş bir savaş olduğunu kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Milletimizin her bir ferdinin adeta destanlaşan bir kahramanlığa imza attığı büyük fedakarlık örnekleri sergilediği ve inancın önünde hiçbir şeyin duramayacağını tüm dünyaya ilan ettiği Çanakkale Zaferi’mizin 107. yıldönümü kutlu olsun. Çanakkale, Yokluklar içinde ki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına topyekun direnişin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur düşmana sadece silahla değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz Mehmetçiklerimize aittir” dedi.

Tarihimizdeki her savaşın, her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri olduğunun da altını çizen Başkan Yüksel, “250 bin insanımızın şehadet mertebesine ulaştığı Çanakkale’de her yaştan insanımız gönüllü olarak savaşmış, vatanın her bir ferdi kendisine yönelen akına el birliğiyle dur demesini bilmiştir. Herkes tarafından bilindiği gibi Çanakkale savaşları, başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulamayan muharebe örneğidir. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, başta ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde çifte açılış yapacaklarını da sözlerine ekleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Çanakkale zaferinin kahramanlarından biri olan Seyit Onbaşı’nın adını verdiğimiz Seyit Onbaşı Meydan ve Kitap Kafenin açılışını 18 Mart Cuma günü saat 17.00’de gerçekleştireceğiz. Seyit Onbaşı Meydan ve Kitap Kafenin açılışı sonrasında, Ergene Belediyesi Sağlık Hizmetleri Danışma Merkezinin de açılışı da gerçekleştirilecek. Sağlık Mahallesi Zübeyde Hanım Parkı sınırları içinde bulunan Ergene Belediyesi hizmet noktasında açılışı yapılacak olan Sağlık Hizmetleri Danışma Merkezi’nde evde bakım hizmetleri, hasta nakil hizmetleri, fizyoterapi danışmanlığı ve aile danışmanlığı hizmetleri vatandaşlarımıza ücretsiz olarak verilecek” şeklinde konuştu.

Çanakkale Destanı Müzikal Olarak Anlatılacak

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde çifte açılış yapacak olan Ergene Belediyesi ardından Ergene Kültür Merkezi’nde de bir program gerçekleştirecek. Saat 20.00’de başlayacak olan programda opera sanatçılarının sunumlarıyla Çanakkale Destanının müzikal olarak anlatılacağı programda Devlet Tiyatroları Sanatçısı Orhan Kurtuldu ve Hakan Güneri, opera sanatçıları Nazik Alanbay, Okan Fidan ve piyanist Tayfun Abayoğlu sahne alacak.