Sen Ben Hepimiz Tertemiz Ergenemiz

Proje tanıtım toplantısına Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Herkes kendi evinin önünü süpürürse işler daha kolay olur diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene’nin son derece geniş bir coğrafyada kurulu olduğunu bunun da bazı zorlukları beraberinde getirdiğini söyledi.

Başkan Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak, çevremizi temiz tutmak, doğayı korumak ve sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ancak, çevreyi temiz tutmanın sadece belediyemizin görevi olmadığını bilmemiz gerekiyor. Bu kapsamda Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüz öncülüğünde tüm kamu temsilcileri ve sivil toplumumuz işbirliğinde ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın katılımcısı olmasını istediğimiz, “Sen, Ben, Hepimiz Tertemiz Ergenemiz” Projemizin başlangıcını buradan yapıyoruz. Ergene Belediyesi olarak hizmet dönemimiz boyunca 80 adedin üzerinde yeni parkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ergenemizde 100’ün üzerinde parkta rutin olarak temizlik ve bakım hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. Ancak yapmak kadar kollamak da vatandaş olarak bizlerin temel görevidir. Bizler doğanın bir parçasıyız ve doğanın dengesini bozmadan yaşamalıyız. Temiz bir çevre için sadece temizlik görevlilerimize değil, her birimize büyük sorumluluklar düşüyor. Çünkü temiz çevre, hepimizin sağlığına, mutluluğuna ve geleceğimize doğrudan etki ediyor. Çevreye duyarlı olmak, atıklarımızı doğru bir şekilde yönetmek, geri dönüşümü teşvik etmek ve enerji tasarrufu yapmak gibi basit ama etkili adımlarla hep birlikte doğayı koruyabiliriz. Bilinçli tüketim alışkanlıkları edinerek, doğaya zarar veren ürünlerden kaçınarak ve çevre dostu alternatiflere yönelerek çevre bilincimizi artırabiliriz” diye konuştu.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ayrıca, “Bugün burada toplandık çünkü gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma sorumluluğumuzun farkındayız. Eğitim, farkındalık ve dayanışma ile çevre bilincimizi artırarak, Ergene'mizi daha temiz, daha yeşil ve daha sağlıklı bir şehir haline getirebiliriz. Sizlerden ricam, çevre bilincimizi artırmak için elimizden geleni yapalım. Ailemize, komşularımıza, çocuklarımıza ve arkadaşlarımıza çevre bilincini yayalım. Birlikte hareket ederek, doğayı koruma ve temiz bir çevre oluşturma yolunda önemli adımlar atabiliriz. Son olarak, bu güzel şehirde yaşayan her bir vatandaşımızın çevre bilincine katkıda bulunmasını ve birlikte daha temiz bir Ergene için çalışmalarımıza katılmasını bekliyorum. Hep birlikte, temiz bir çevre ve sağlıklı bir gelecek için el ele verelim” şeklinde konuştu.

Toplantıda Ergene Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli Çevre Mühendisi Sena Kenan da bir sunum gerçekleştirerek Ergene Belediyesi’nin hem İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü hem de Temizlik İşleri Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler verdi.