Ergene Belediyesinden Afet Bölgesine 1 Tır Dolusu Yatak

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve sadece etkili olduğu 10 ili değil ülkemizin tamamını derinden sarsan deprem felaketinin yaralarını Ergene Belediyesi sarmaya devam ediyor.  Ergene Belediyesi ve Ürosan firması iş birliğinde deprem bölgesi Malatya’ya bir tır dolusu yatak gönderildi.

Depremin hemen ardından ilk olarak bölgeye kamyon, iş makinesi ve personel desteği sağladıklarını kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Kültür Merkezimizi kısa sürede afet merkezine dönüştürdük. Hayırsever ve duyarlı vatandaşlarımızın deprem bölgesine iletilmek üzere teslim ettiği malzemeleri belediyemizin imkanları ile kısa sürede bölgeye göndererek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Ardından bölgeden ilçemizin çeşitli mahallelerine yerleşen afetzede ailelerimizin barınma, ev eşyası, gıda maddesi gibi eksiklerini, mahalle muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızın katkıları ile çözüme kavuşturmak için girişimlerde bulunduk” dedi.

Başkan Yüksel ayrıca, “Şimdi de Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde (Velimeşe OSB) faaliyet gösteren Türkiye’deki sünger üretiminin öncülerinden biri olan Ürosan Kimya Sanayi A.Ş. tarafından üretilen yataklar, Ergene Belediyemizin temin ettiği tıra yüklenerek Malatya’ya gönderildi ve AFAD tarafından yönlendirilen depoya ulaştırıldı” diye konuştu.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Depremin yaralarını birlikte sarmak için Ergene Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da depremzede ailelerimizin yanında olacağız. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz özel ekip, afetzede aileleri evlerinde ziyaret ederek talep ve önerilerini dinliyor, talepler doğrultusunda da çalışma yapıyor” şeklinde konuştu.