Ergene Belediyesi Atatürk evini binlerce kişi ziyaret etti

10 Ocak 2022 tarihinde düzenlenen törenle resmi açılışı gerçekleştirilen Ergene Belediyesi Atatürk Evi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya geldiği Selanik’teki evin birebir aynısı olarak tasarlandı.

Ergene Atatürk Evi, Ergene Belediyesi’nce Trakya Kalkınma Ajansı’nın ‘2019 Yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Atatürk Evi Projesi’nin birinci olarak desteklenmeye hak kazanmasının ardından yapımına başlanmış ve 10 Ocak 2022 tarihinde düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilmişti.

Özellikle öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılanan Ergene Belediyesi Atatürk Evi’ne okullardan gruplar halinde ziyaretler gerçekleştiriliyor.

Bu durumun kendilerini oldukça memnun ettiğini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Sadece Ergene’deki okullar değil çevre ilçelerdeki okullardan da toplu halde ziyaretler oluyor. Geleceğimizin teminatı gençlerimize, ışık tutabiliyor, onların da bizler gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olmasını sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Atatürk evimize sadece öğrenciler değil 7’den 70’e toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan ziyaretler oluyor” dedi.

Ergene Belediyesi Atatürk Evi’nin Türkiye'deki Atatürk evleri içerisinde 12 adet silikon heykele sahip olması bakımından en ayrıcalıklı ve en özeli olduğunun da altını çizen Başkan Yüksel, “Silikon heykellerden 5 tanesi Atatürk’e ait ve hayatının her bir evresini tasvir ediyor. Müze konseptinde de tasarlanan Ergene Belediyesi Atatürk Evi’nin açıldığı günden bu yana 1 yıllık süre zarfında 11 bini aşkın vatandaşımız ziyaret etti. Vatandaşlarımızın ücretsiz bir şekilde ziyaret edebileceği Ergene Atatürk Evi’ne gelmek isteyenler Pazartesi günleri hariç diğer günler sabah 10.00 ila akşam 19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirler” diye konuştu.