Ergene’de Öğretmenler Günü kutlandı

İlk olarak Marmaracık Mahallesi’nde yer alan Demokrasi Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri ile protokol üyelerinin de katıldığı çelenk sunma töreninde Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait çelengin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı seslendirildi.

Daha sonra ise Ergen Belediyesi Kültür Merkezindeki kutlama programına geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının seslendirilmesi ile başlayan programda anlam ve önemini belirten konuşmayı Ergene İlçe Mili Eğitim Müdürü Özgür Parıltı gerçekleştirdi.

Konuşmanın ardından Ergene ilçe genelinde düzenlenen Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Şiirlerin okunduğu program Şehit Öğretmenler Oratoryosunun sahnelenmesi ve müzik öğretmenleri korosunun söylediği şarkılarla sona erdi.