Giyim Kumbaraları Ergenede Mahallelere Konuldu

Ergene Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği arasına imzalanan protokol uyarınca ilçenin tüm mahallelerine giyim kumbaraları konuldu. Vatandaşlar bu kumbaralara kullanmadıkları kıyafetleri bırakacak. Ayrıştırılacak kıyafetlerden kullanılabilecek durumda olanlar ihtiyaç sahiplerine verilecek. Kullanılamayacak olanlar ise geri dönüşüme kazandırılacak.

Ergene Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği arasında imzalanan protokol gereğince kıyafet, çanta, kemer, ayakkabı ve benzeri atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi ve ekonomiye kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak ve kullanılmayacak durumda olan kıyafetlerin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Ergene’nin tüm mahallelerinde giyim kumbaraları konuldu.

İlçenin tüm mahallelerinde birden fazla noktaya konulan giyim kumbaralarına vatandaşların bırakacakları kıyafet, ayakkabı ve çantalar tek tek kontrol edilecek. Kullanılabilecek durumda olanların temizlik ve bakımları yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanılamayacak halde olanlar ise geri dönüşüme kazandırılacak.