Ergene’de Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Ergene Kaymakamlığı tarafından tören düzenlendi.

Ergene Hükümet Konağı bahçesinde yer alan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri Ergene Muhtarlar Derneği yöneticileri de olan Ergene’deki mahalle muhtarları katıldılar.

Korona virüs önlemleri çerçevesinde sade bir törenle kutlanan programda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı seslendirildi.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilen muhtarlar günü kutlamasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Velimeşe Mahallesi Muhtarı Mehmet Erkul gerçekleştirdi.

19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi devletimizce muhtarlarımıza verilen önemin bir göstergesidir diyen Velimeşe Mahallesi Muhtarı Mehmet Erkul, “Seçilerek göreve gelen muhtarlar bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin, vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşturulması, insanımızın mutlu bir yaşam sürmesi için köprü vazifesi görürler. Devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcileri olan muhtarlarımız halkımızla çok daha alakadar olmak, halkımızın talep ve sorunlarımızı en yakın yoldan yetkili kurumlara arz ederek çözüme kavuşması için devletin millete uzanan en sıcak elidirler. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgınında muhtarların, devletin bu sıcak elini halkımız daha yakından şahit olmuştur ve bu süreçte muhtarların çalışma ve gayretleri takdire şayandır” diye konuştu.