Ergene Belediyesinde İki Mutluluk Aynı Anda Yaşandı

14 Şubat Sevgililer gününde Ergene Belediyesi geleneksel toplu nikah şölenini Kırkgöz Çok Amaçlı Salonunun açılışın da gerçekleştirerek iki mutluluğu bir arada yaşadı.

Ergene Belediyesinin Kırkgöz Mahallesine yapmış olduğu Çok Amaçlı Düğün Salonunun açılışı 14 Şubat Sevgililer gününde yapıldı. Açılışta Ergene Belediyesinin geleneksel hale getirerek düzenlediği toplu nikah şöleni gerçekleşirken bu güzel projeyi Kırkgöz mahallesine kazandırdığı için mahalle sakinleri Başkan Yüksel’i takdir ettiklerini belirtti.

14 Şubat tarihinde iki mutluluğu bir arada yaşayan Ergene Belediyesinin toplu nikah şöleni ve Kırkgöz Çok Amaçlı Salon açılışına, “Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediyesi Başkan Yardımcıları, CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, İyi Parti Ergene İlçe Başkanı Sadi Ersöz, MHP Ergene İlçe Başkanı Menderes Yıldırım, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, eski dönem ve yeni dönem mahalle muhtarları ile yüzlerce vatandaş katıldı.

“Halkımız İçin Çok Çalışıyoruz”

Açılışta konuşma yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Kırkgöz Mahallemizde, halkımız için yaptığımız önemli hizmetlerden biri olan, Kırkgöz Çok Amaçlı Düğün Salonumuzun açılışına hepiniz hoş geldiniz. Sözlerime başlamadan önce sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü, hepinizin Sevgililer Günü Kutlu Olsun. Değerli konuklar sevgili Ergeneliler, biz Kırkgöz Mahallemizde, halkımız için yapmış olduğumuz bu güzel salonun, böyle güzel ve anlamlı bir günde açılışını yapmak istedik. Her sene yaptığımız, geleneksel hale getirdiğimiz Toplu Nikah Törenimizi de burada, bu yeni salonumuzda gerçekleştirmek istedik. Bu akşam altı çiftimizin nikahını kıyacağız. Bu güzel salonda hep birlikte düğünlerini yaparak, kardeşlerimizin mutluluklarına ortak olacağız. Kırkgöz Mahallemizdeki Çok Amaçlı bu salon, bu günden sonra, yeni evlenecek, nişan yapacak ve askere gidecek kardeşlerimizin hizmetinde olacaktır. Ayrıca bu salonda toplantılar, seminerler de yapılacaktır. Her türlü sosyal etkinlikler için salonumuz sizlerin hizmetinde olacaktır” dedi.

“Ne Söz Verdiysek Yapıyoruz”

Başkan Yüksel, “Geçen dönemde olduğu gibi, bu dönemde de, Ergene halkımızın ihtiyacı neyse, biz o hizmetleri canla başla çalışarak yapıyor, halkımızın hizmetine sunuyoruz. Halkımıza ne söz verdiysek, imkanlar dahilinde bir bir yapıyoruz. Bugün Ergene İlçemizdeki mahallelerimiz, diğer İlçelerimize göre kıyasladığımızda çok iyi durumdadır. Neredeyse yolları yapılmayan mahallemiz kalmadı. Kalanları da zaten halkımıza sözümüz var, yapacağız. Biz durmuyoruz. Kış olmasına rağmen yol yapım çalışmalarımız diğer mahallelerimizde devam ediyor. Birileri Ergene Belediyesinin önünü kesmeye kalktı. Sizlere yaptığımız hizmetlerimizi engellemeye çalıştı. Çok şükür başarılı olamadılar. Biz sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz Ergeneye hizmet için yola çıktık. Muhtarlarımız ile sürekli iletişim içindeyiz. Muhtarlarımız bize mahallerinin eksiklerini iletiyorlar. Bizlerde bu talepleri, sizler için yerine getirmeye, mahallelerimizi güzelleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

“Sırada Esenler Mahallemiz Var”

Kırkgöz Çok Amaçlı Salonun açılışının ardından Esenler Mahallesinde ki Çok Amaçlı Salonun açılacağını belirten Belediye Başkanı Yüksel, “Sırada komşu mahallemiz Esenler Mahallemiz var, burada ki Çok Amaçlı Salonumuzu tamamladık ve Mayıs ayında da açılışını gerçekleştirerek Esenler mahallesinde ki vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Başkan Yüksel konuşmasını son olarak, “Değerli Ergeneliler, bizim aramızdaki bu sevgi bağı, birlik beraberlik ruhu olduğu sürece, biz her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Değerli konuklar, çok kıymetli misafirlerimiz, bu salonun Kırkgöz halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bir kez daha katıldığınız için sizlere teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” sözleriyle sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel çiftlerin nikahlarını kıyarak yeni çiftlere ömür boyu mutluluklar dilediler.

Düğün havasında geçen nikah töreninde çiftler ayrıca kendileri için hazırlanan düğün pastasını da kesmelerinin ardından eğlencelerine gece boyunca devam ettiler.