Belediye Kursiyerlerimiz 1.Modül Eğitimlerini Tamamlıyor

Ergene Belediyesi tarafından Tekirdağ Meslek Edinme Kursu (TEMEK) desteğiyle bayan kuaförlüğü kursunda eğitim alan kursiyerler 1.modül eğitimlerini tamamlıyor.

Ergene’de ki bayanlara istihdam sağlayan Ergene Belediyesinin 2.dönem kursiyerleri öğrenmiş oldukları dalgalı fön, düz fön, kırık fön, düz kesim, katlı kesim, makine kesimi, topuz, keratin bakım, manikür, pedikür, örgü çeşitleri, afro örgü, afrika örgüsü, kaş, makyaj, saça kalıcı ve geçici şekil verme eğitimlerini tamamlayarak önümüzde ki ay ikinci modül eğitimlerine başlayacak.

Kasım ayında başlayan eğitimlerine aralıksız bir şekilde devam eden Ergene Belediyesi kursiyerleri kısa süre içinde Bayan Kuaförlüğü mesleğinde uzun bir yol kat etti. Hafta içi her gün 6 saat eğitim alan kursiyerler ikinci dönemde boya, röfle, ombre, sombre, meç, saç rengini açma eğitimleri alarak kurslarını tamamlayacak.

Gelin Saçlarını Kursiyerlerimiz Yapacak

Ergene Belediyesinin her sene geleneksel hale getirerek düzenlemiş olduğu ve bu yılda gerçekleştireceği 14 Şubat Geleneksel Toplu Nikah Şöleninde gelinlerimizin saç bakım ve makyajlarını Belediye kursiyerlerimiz yapacak.

Projemiz Tekirdağ Bölgesinde Örnektir

Ergene’de her zaman kadınlara destek verdiklerini belirten Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene’de kadınlarımıza sağladığımız istihdam ile onları meslek sahibi yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizden olan Meslek Edindirme kursumuz Tekirdağ bölgemizde örnek gösterilecek projelerimizdendir. Birinci dönem kursiyerlerimiz gibi ikinci dönem kursiyerlerimizde Bayan Kuaförlüğü eğitimlerini başarıyla tamamlayarak meslek sahibi olacakken kendi iş yerini açmak isteyen kursiyerlerimizde kendi işinin patronu olacak” ifadelerine yer verdi.