Ergene Belediyesinde Yeni Kursiyerler Eğitimlerine Başladı

Meslek edindirme kursları ile her yıl vatandaşlara yeni iş kapıları açmak için ücretsiz kurslar düzenleyen Ergene Belediyesinin Bayan Kuaförlük kursunda yeni kursiyerler eğitimlerine başladı.

Ergene Belediyesinin Meslek edindirme kurslarından olan Bayan Kuaförlüğü Kursunda yeni dönem kursiyerler eğitimlerine başladı. 17 kursiyer ile Velimeşe Mahallesinde eğitimlerine başlayan kursiyerler saça kalıcı ve geçici şekil verme teknikleri ile 5 Şubat tarihine kadar 357 saat eğitim alarak ikinci dönemlerinde de saç boyama teknikleri ile 558 saat ve toplamda 915 saat eğitim alacaklar. Hafta içi her gün saat 08.40 ile 14.00 saatleri arasında gerçekleşen eğitimlerde kursiyerler sözlü, teorik ve uygulamalı sınav da oluyorlar.

Ergene’de kadınlara istihdam sağlayan Ergene Belediyesi geçtiğimiz sene düzenlemiş olduğu Bayan Kuaförlük kursunda 23 kursiyerini iş sahibi yaptı. 8 ay süren kurs sonunda eğitim sertifikalarını eline alan kursiyerler daha sonra ustalık sınavına girerek ustalık belgelerini de almaya hak kazandılar.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene’de insana her alanda dokunan çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Ergene Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile yaptığı çalışmalarla, insanımıza her alanda dokunan faydalı olan çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Ergene’de Kadınlara her zaman destek verdik vermeye de devam ediyoruz. Ergenede Kadınlara sağladığımız istihdam ile onları iş sahibi yaparak ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına yardımcı oluyoruz. Geçtiğimiz sene kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz iş sahibi oldu ve birçoğu kendi iş yerini açtı” dedi.