Ergene’de 450 Adet Meyve Fidanını Toprakla Buluşturduk

Orman Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu etkinlikte Ergene Belediyesi de 450 meyve fidanı dikerek etkinliğe katkı sağladı.

“Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla daha yeşil bir Türkiye ve orman alanlarını çoğaltmak çevre değerlerini korumak ağaç ve yeşil sevgisini toplumun her kademesine yayarak çevre bilinci arttırmak amacıyla Ergene Belediyesi Marmaracık Mahallesi bağlık caddesinde 450 adet meyve fidanı dikti. Fidan dikimi etkinliğine Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları Hülya İnci, Ayça Albayraktar, Yüksel Baydarlı, Mehmet Cebeci, , Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, Tema Çevre Gönüllüleri, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Çorlu Mükerrem Ali Kayan İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Ergene Belediyesi personeli, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Marmaracık Mahallesi bağlık caddesinde çınar, ıhlamur, sığla, söğüt, akasya ve iğde ağaçları olmak üzere toplamda 450 adet fidan dikildiğini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene’de fidan dikimi çalışmalarını ilçemizin her mahallesinde dönemsel olarak yapıyoruz. Ormanlar ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Ormanları  korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Ergene Belediyesi olarak ilçemizin yeşillenmesi adına her yıl ağaç dikiyoruz. Özellikle Ergene ilçesinin sanayi şehri olmasından dolayı temiz havaya dolayısıyla ağaca çok ihtiyacımız var.  Dikeceğimiz fidanlar büyüdüğünde daha yeşil Ergeneyi yaratmış olacağız” dedi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel fidan dikme etkinliğine katılan Tema Çevre Gönüllüleri Derneği, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu ve Çorlu Mükerrem Ali Kayan İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür belgelerini takdim etti.