Öğrencilere Geri Dönüşüm Konuları Hakkında Seminer Verildi

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, İlçe genelinde bulunan okullarda sıfır atık, çevre, ambalaj atıkları ve geri dönüşüm konuları hakkında eğitim semineri verildi.

Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan öğrencilere önce ki gün Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, sıfır atık, çevre, ambalaj atıkları ve geri dönüşüm konuları hakkında eğitim semineri verildi.

Öğrencilere verilen seminerde, geri dönüşüm katı atıkların özelliklerine göre ayrıştırılarak (kağıt, cam, plastik) içindeki bileşenlerin fiziksel, kimyasal veya biyokimyasal yöntemlerle başka ürünlere veya enerjiye çevrilmesi olduğu aktarıldı. Sıfır atıkların, İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedef olduğu belirtildi.

Öğrencilere seminerde ayrıca çevre bilincinin oluşması için geri dönüşümün önemi, evsel atıkların farklı şekillerde toplanması, çevreyi koruma ve temiz tutma konuları hakkında da bilgiler verildi.