Belediye ekipleri fırın ve pastaneleri denetledi

Denetim esnasında ekmeğin gramajı ile birlikte fırın ve pastanelerin imalathane bölümlerini inceleyen ekipler, ayrıca genel temizlik, personel hijyeni, makine ve araç temizliği, çalışan personelin çalışma ve sağlık karneleri ile hijyen eğitimi belgeleri gözden geçirdi.

Denetimler hakkında bilgi veren Ergene zabıta Müdürlüğü ekipleri yapılan denetemer hakkında şu açıklamalarda bulundular.“Fırınlarımızın hangi koşullarda ekmek üretimi yaptığını, ekmek gramajlarının kendilerine verilen şartlar dâhilinde yapılıp yapılmadıklarını tespit ediyoruz. İlçede faaliyet gösteren tüm fırın ve pastane imalathaneleri gezdik. Personelin temizliği, ortamın sağlığa uygun olup olmadığını yerinde görerek denetledik. Eksikleri bulunan esnaflarımıza da uyarılarda bulunarak, eksiklerini gidermeleri için süre verdik. Verdiğimiz  süre zarfında eksiklerini gidermeyen esnaflar hakkında kesinlikle cezai işlemler başlatılacak” dedi.