Ergene’de Park Sayısı 78’e Yükseldi

Ergene Belediyesi kurulmuş olduğu günden bu yana sosyal donatı ve yeşil alan oluşturma konusunda 4 yıl içinde uzun bir yol kat ederek Ergene İlçesine yeni parklar kazandırdı. Yeni yapılan parklar ile Ergene İlçesinde ki Park sayısı 78’e yükseldi.

Ergene İlçesine değer katan parkları vatandaşların hizmetine sunan Ergene Belediyesi kurulmuş olduğu yıldan itibaren yapmış olduğu yeni park çalışmaları ile Ergene İlçesinde ki park sayısını 78’e yükseltti. Hizmet süresi içinde Masal Park, Sevgi Parkı, Barış Parkı, Zübeyde Hanım Parkı, Cumhuriyet Parkı, Türkan Bebek Parkı, İğneler Mahallesine Gençlik ve Aile Parkı gibi bir çok park açılışı gerçekleştiren Ergene Belediyesi son olarak Velimeşe Mahallesinde şehitlerimizin isimlerinin verildiği Şehit Mustafa Erişen ve Şehit Sedat Mekan parklarının açılışını gerçekleştirdi.

Ergene Belediyesi tarafından yapımı tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulan parklar ile Ergenede yeşil alan sayısında da yükselme olurken, mahallelerine kazandırılan bu parklardan Ergene halkı son derece memnun.

İçinde yeşil alanların ve farklı aktivitelerin olduğu parkların açılması ile Ergene ilçesi daha güzel bir görüntüye kavuştu. Yeşil bir Ergene yaratmak için ilçe genelinde ki yeşil alanlara 65.150 m2 aktif kullanılabilen park alanları,32.300 m2 yeşil alan kazandırıldı. Park yapımının yanı sıra 16.700 adet ağaç, 57.750 mevsimlik çiçek, 2.700 adet çalı ve 11.628 adet gül dikildi.