BOZA DİYARI ERGENE

boza130 Yıllık Bir Gelenek Boza Adına festival düzenlenen bozası ile ünlü Velimeşe’yi de sınırlarında barından 130 yıllık bir gelenek, görenek Boza, kış içeceğidir. Protein, sindirim sistemine iyi gelen bir içecek türü. Bozayı biz daha önce Velimeşe döneminde festivalleştirdik. Bu sene de 10. Boza Festivali’ni yapmış olduk. Bu gelenek, görenek bölgemizde Ergene ilçemizde, Velimeşe Mahallemizde devam edecek. Bizler, bozayı tanıtma adına birçok girişimlerimiz oldu. Trakya’dan bozamızı içmeye gelen misafirlerimiz, vatandaşlarımız var. Tabii artık boza kabuğuna sığmıyor. Ergene ilçesinin meşhur lezzetlerinden 'Velimeşe bozası', yapılan başvurular sonrası Türk Patent ve Marka Kurumu'nca coğrafi işaret aldı. Türkiye’ye de tanıtımı başladı. Teknoloji var. Kargo sayesinde arkadaşlarımız bir çok yere, diğer illere de gönderiyorlar. Boza Trakya’nın milli içeceği oldu.

Bozayı tarçınla içmenin keyfi ayrı leblebi ile içmenin keyfi ayrı. Soğuk kış günlerinde boza içmek için Boza diyarı Velimeşe’ye uğramanızda fayda var.