Ergene’de Ücretsiz Çanakkale Gezisi Devam Ediyor

Ergene Belediyesi’nin Kültür Gezileri kapsamında gerçekleştirdiği Çanakkale gezileri devam ediyor.

İlk olarak Yeşiltepe Mahallesiyle başlayan geziler, belirlenen program kapsamında Velimeşe, Bakırça, Yulaflı, Marmaracık, Cumhuriyet, Ulaş, Kırkgöz, Esenler, Vakıflar, Misinli, İğneler, Pınarbaşı, Paşaköy,Sağlık, Yeşiltepe , Cumhuriyet ve Ahımehmet Mahallelerinde devam edecek.

Ergenelilerin büyük beğeni ve memnuniyetini kazanan ücretsiz Çanakkale gezileri programı kapsamında katılımcılar profesyonel rehber eşliğinde sırasıyla; Conkbayırı, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Sargı Bezi Şehitliği, Şehitler Abidesi ve Kanlı Dere gibi ziyaret bölgelerinde ziyaretlerde bulundular.

Gezinin verimli geçmesi adına geziye katılan vatandaşlara rehber eşliğinde bilgilerin aktarıldığını ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘  Tarihin yaşandığı Çanakkale’de bir tarih yaşanmıştır. Çanakkale savaşları tarihe yön veren ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına büyük bir önem arz etmektedir. Belediye olarak  savaşların 101. yılında gerçekleştirdiğimiz geziye vatandaşlarımızın yoğun  talep göstermeleri bizleri memnun etti. Her mahallemizden belirlenen program dahilinde otobüslerimiz hareket edecektir’ ifadelerine yer verdi.

Çanakkale Gezi organizasyonundan memnun kalan vatandaşlar gezi sonunda kendilerine bu imkanı sağlayan başta Belediye Başkanı Rasim Yüksel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Ergene Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, ücretsiz olarak düzenlenen Çanakkale turlarına katılmak isteyen vatandaşların Ergene Belediyesi Hizmet Binalarına Nüfus Cüzdanı Fotokopisiyle başvurmaları gerektiği açıklandı.