Ergene’de Demokrasi Yürüyüşü Yapıldı

Ergene Kaymakamlığı öncülüğünde Siyasi Partililer, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurumları ve vatandaşların katılımıyla  Yeşiltepe Mahallesi'nde "Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan Ergeneliler demokrasiye sahip çıkarak, darbe girişimini protesto etti. Yoğun katılımla gerçekleşen Demokrasi Yürüyüşü'ne Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İzzet Ersoy, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Çalım, CHP İlçe Başkanı Erdinç İrel, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeşiltepe Mahallesi Shell Benzinlik yanından başlayan yürüyüş, Ergene İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde son bulurken; Ergene  Kaymakamı Fatih Kızıltoprak konuşmasında ‘ 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece ülkemizde darbe girişimi yapılmak istendi. Bu darbe girişimine karşı vatan millet uğruna canını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyorum’ dedi. Kızıltoprak ayrıca ‘ Bu millet bir destan yazdı. Askeriyenin içerisine sızmış insanların terörüne karşı  milletimiz birlik ve beraberliğini göstererek demokrasiye sahip çıktı. Halkın demokrasinin yanında olduğu, halkın milletin kaderini tayin ettiği bir kez daha kanıtlanırken; bizlerde bugün bunun temsilini gerçekleştirdik. Demokrasi yürüyüşüne katılım sağlayan tüm kamu kurum kuruluşlarına, siyasi parti temsilcilerine ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum’  ifadelerine yer verdi.

Yürüyüş programının ardından Ergene Garnizon Komutanlığına, İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Ulaş Jandarma Komutanlığına ziyarette bulunuldu.

Demokrasiye ve Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz

Ergeneliler olarak bir arada kardeşçe yaşamı egemen kılmak için Cumhuriyet ve Demokrasi'ye sahip çıkmaya devam edeceğiz mesajını katıldığı her demokrasi yürüyüşünde ifade ederek Tekirdağ ve Ergene ilçesinde düzenlenen yürüyüşe katılan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Birliğimizi beraberliğimizi bozmaya yönelik girişimlerin  bir daha yaşanmaması temennisiyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum’ ifadelerine yer verdi.