Ergene’de Sünnet Şöleni Kayıtlarında Son Gün 1 Temmuz

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ‘ 2016 Sünnet Şöleninin’ kayıtları devam ediyor.

Ergene Belediyesi’nin ilçe sınırlarında ikamet eden ve özellikle dar gelirli ailelere yönelik düzenlenen ‘Sünnet Şöleni’ kayıtları başladı. Şölen için son başvuru tarihi 1 Temmuz 2016 tarihi olarak belirlendi. 18 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak olan sünnet işlemlerinde 2012 doğumlu ve üzeri  çocukların sünnet ettirileceği şölen işin vatandaşların; SGK kurum bilgisi, adres ve telefon bilgileri ve nüfus cüzdanı suretiyle mahalle muhtarlıklarına kayıt yaptırılması gerekiyor.

Boza ve Sünnet Şöleni’ni geleneksel hale getiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, bu yılda geleneği bozmadan çok sayıda çocuğun erkekliğe ilk adıma atmasını sağlayan şölen programını Ergene ilçesinde gerçekleştirirken, konuya ilişkin açıklamada bulunan Ergene Belediye Başkanlığı “Hizmetlerimizin merkezinde mutlu insan oluşturma düşüncesi yer alıyor. Boza ve Sünnet Şöleni bu anlayıştan hareketle gelenekselleştirdiğimiz bir şölen haline geldi. Geçen yıl halkımızın memnuniyetle karşıladığı boza ve sünnet şölenini bu sene yeniden vatandaşlarımızın yoğun katılımla gerçekleşeceğine inanıyoruz’ bilgisini kaydetti.